Büyük Tütün Rehberi - İthal Tütünler

Bir önceki yazıda paylaştığım yerli tütünlerimizden sonra biraz da ithal tütünlerden bahsetmek istiyorum. Bu tütünlerin internet üzerindeki bazı sitelerde satışı yapılmakla birlikte, bazı tobacco shoplarda da satıldığı olabiliyor. 

Golden Virginia






İthal tütünler arasında belki de en popüler tütündür Golden Virginia. bu kadar popüler olması, maalesef sahtesinin de hemen yapılmasına yöneltti piyasayı. Dışı koyu yeşil, açma bantının üzerinde kırmızı şerit olan ve normal para bandına benzeyen çıtçıtsız paketler öncelikle sahtedir arkadaşlar. hiç ağzınızın tadını bozmayın, boğazı ciğerleri balgamlandırmadan atın çöpe. rengi de zaten kahverengi siyah arasında bir tondadır ve tütünü şöyle bir ellediğiniz zaman sert ve kuru olduğunu fark edersiniz. bunlar sahtelik alametleridir. gerçek Golden Virginia tütünü kahverengi renkte, yoğun şarap aroması olan nemli, lezzetli bir tütündür. yeşil paket orta sertlikte, sarı paket 
oldukça hafiftir.


Amber Leaf




Bu da Golden Virginia ile aynı havzada yetişen bir tütün. tat olarak aralarında çok bir fark yok, ikisi de orta sertlikte. Golden Virginia'nın bulunamadığı durumlarda içilir, ya da tam tersi
Amber Leaf içen ve bulamayan biri Golden Virginia tercih edebilir. Şarap aromalıdır ikisi de.



Drum





Türkiye'de en çok sevilen tütünlerden bir diğeridir Drum. Türkiye pazarında en çok sarısı ve koyu mavisi satılmaktadır. koyu mavi daha ağır ve serttir, paketi açtığınız zaman kokudaki yoğunluktan da bunu fark edersiniz zaten. Slim bile sarsanız bol dumanlı çıkar,alışkın olmayan ya da tütün tüketimi az olan bireylerde boğaz kuruluğu, balgam yapabilir. sarı paketini ben daha çok tavsiye ediyorum.


George Karelias and Sons




Bir Yunan tütünü olan George Karelias, artık coğrafik olarak bize yakın bir ülkeden temin edildiğinden midir nedir, piyasada en kolay bulunan ve sahtesine asla denk gelmediğim, kaliteli bir tütündür. Açık gri rengteki paket en hafifidir. ortası kahverenkli olan paketin aroması biraz daha yoğun, az daha serttir fakat damakta bıraktığı tat da bir o kadar güzeldir. uzun zamandır orijinal Golden Virginia ve Amber Leaf bulamadığım için kendisini tüketiyorum. hatta elimin altında 2 paket var şu anda. Tek dezavantajı, paketlerin 50 gram değil 25 gram olması.

Old Holborn






Türkiye'de bir diğer çok tutulan tütünlerden biridir Old Holborn. Ayrıca İngilizler de bayılır, İngiliz bir arkadaşımın İrlandalı babaannesi bundan günde en az 25 dal sarıp içiyormuş. Evet Britanyalılar hala tütün manyağıdır bu arada. azıcık da kültür. Old Holborn'un mavi paketi ve sarı paketi Türkiye'de en çok bulunan paketlerden. mavi sarıya göre daha ağırdır, özellikle günde 2 paket içen arkadaşlar mavi pakete bayılacaktır. tıpkı koyu mavi paket Drum gibi dumanı bol, azıcık ekşimsi tat bırakan ama lezzetli bir tütündür. ben şahsen sarı paket seviyorum. buraya kadar sert ve ağır tütün sevmediğim bariz belli oldu galiba :) 

her neyse
Listede adını bildiğim fakat denemediğim, ya da Türkiye pazarında bulmanızın zor olduğu tütünleri es geçtim arkadaşlar. zaten tüm dünya tütünlerini yazmaya kalksam bu iş günlerimi alır. hızlı, pratik, işinizi görecek ve sizi en doğru tütüne yönlendirecek kısa bir başlangıçtı bu. 

2 yorum:

  1. Tütünler alkolle yıkandığı doğru mudur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli tütünlerde böyle bir uygulama yok, fakat yurtdışı ithal tütünlerin çoğu viski ya da şarapla harmanlanıyor paketlenmeden önce.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.