Friend Zone'a Girdin, Ne Olacak Şimdi?

Çağımızda erkeklerin en büyük sorunlarından biri Friend Zone meselesi. Bir erkeğin, mental olarak en savunmasız ve en fedakar olduğu dönem, hoşlandığı kadının kalbini kazanmaya çalıştığı dönemdir. Bir Femme Fatale'e ya da tamamen erkeğin bu ilgisini kendi egosuna, kişisel menfaatine kullanmaya çalışan bir kadına denk gelen bir erkeğin işi bitmiş demektir. Çünkü erkekler mental olarak kadınlardan daha zayıf canlılardır. Avcı toplayıcı dönemden, şehir hayatına kadar olan süreçte erkeğin misyonu ve vizyonu fiziksel gücünü kullanıp savaşlara gitmek, toplumu, dini ve aileyi korumakken, bu süreçte erkekler mental olarak kendilerini çok geliştiremediler. Tam tersine, aile, onur, görev bilinci, savaş ve devlet, erkeklerin aile, eş ve çocuk kavramlarına kutsallık addedip bunlara karşı hassas ve zayıf olmasına sebep oldu.




Biz Türk toplumunun geçmiş dönemlerde savaşlarda başarılı olabilmesinin en büyük nedeni işte bu motivasyondu. Aileyi, özellikle kadınını korumak. Bir adamın elinden ailesini ve kutsallık addettiği aşk kavramını alırsanız o adamın varoluş amacının %50'sini çalmışsınız demektir. Bu motivasyon kaybı yapacağı gibi, erkek bireyleri kısmen de hayattan koparır, amaçsız bırakır, kutsallığı olmadığı için tamamen bireysel hareket eder ve savaşmayı da reddeder çoğu zaman. Bunu sadece silahla savaşmak olarak algılamayın, hayata karşı olan ilgisini de kaybeder, günübirlik yaşar. İşte bu yüzden aile kurumu ve evlilikler çok önemli ve yaşadığımız toplumsal dejenere kültürü başta evlilikleri ve kadınları hedef aldığından dolayı boşanmış, nafaka mağduru, git gide mutsuz ve amaçsız erkekler ordusu olarak çoğalmaktayız.

Friend Zone ise bunun çok ince bir noktası. Eskiden de erkeklerin evlilik teklifi reddedilirdi ama kadın bunu tamamen kalbinde başka birisi olmasından ya da farklı statüde birini aradığından yapardı ve erkeğin duygusal istismarı söz konusu değildi. Friend Zone'da ise böyle bir durum yoktur, bu tamamen erkeğin ilgisini kullanmak isteyen, onu hayatından tamamen çıkar(a)mayıp stokta bekleten kurnaz ve bencil kadın hareketidir. Fakat Friend Zone'dan çıkmak erkeklerin abarttığı kadar da zor değildir. Sadece biraz kararlılık ve irade, sizi istemediğiniz duruma zorlayan insanlara ''hayır'' yanıtını verebilmenize yarar.

Bir kadın neden sizi Friend Zone'a alır, amacı nedir gibi sorulara kısmen cevap verdiğimi düşünüyorum. Kendi yetersizliğiniz, hata yaptığınız konular, belli başlı kusurlarınız her erkekte farklı olacağından dolayı bunlara da değinip örnekler vermeyi gereksiz görüyorum. Çünkü hiçbir kusurunuz olmasa bile Friend Zone'a girebilirsiniz. Girdiğinizi fark ettiniz, duygusal olarak istismar edildiğinizin de farkındasınız. Peki nasıl çıkarsınız?

Cevabı basit. O insanla diyaloğu keserek!

İnsanların kendine has arayışları vardır. Kimisi arkadaş ister, kimisi fuckbuddy, kimisi travelbuddy ya da kimisi sevgililik. Herkesin arayışları birbirine uymayabilir. Ama kimsenin kimseyi istismar etmeye ya da boş ümitlerle oyalamaya hakkı yoktur. Size bir teklif yapıldı, kabul etmediniz. Siz de bir teklif yaptınız ve kabul edilmedi. Daha görüşmeyin, bu bu kadar basit. O kendine başka arkadaşlar arasın, siz de enerjinizi doğru kadını bulmaya harcayın.

Ayrıca görüşmemek üzerine verdiğiniz reaksiyon, sizi friend zone'a almak isteyen kadının kararlarını tekrar sorgulamasına da sebep olacaktır. Eğer içerisinde bastırdığı biraz duygusal yatkınlık ve cinsel çekim varsa, sizi kaybetmek istemeyip sevgililik teklifinizi kabul edecektir. Ha şayet yoksa herkes kendi yoluna gidecek. Böylesi herkes için, başta sizin için en hayırlısı olacaktır, bunu asla unutmayın.

''seninle arkadaş kalmakla ilgilenmiyorum, zaten yeterince arkadaşım var hayatımda, insan öpmek ve bedeninin her bir noktasını keşfetmek istediği bir kadınla arkadaş kalamaz, görüşmeyelim o halde bir daha''

gibi 3 satırlık cümleyle hayatınızı daha iyi bir noktaya taşıyabilirsiniz. Biraz davranış psikolojisi, Homo sapiens sapienslerde cinsel seçilimle alakalı makaleler okursanız insan ilişkilerinin aslında o kadar da karmaşık olmadığını fark edersiniz. Umarım hayat sizi ortak beklentiler içerisinde olduğunuz insanlarla bir araya getirir.

Sağlıcakla kalın. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.