Aromalılar - Unitas Excellent Kir Royal



Türkiye'de bilinmeyen tütünlerden biri olan Unitas Excellent tütününü beraber tanıyacağız arkadaşlar bugün. Genelde ithal tütün dediğimiz zaman, akla çoğu zaman gelen Avrupa kökenli ithal tütünlerdir, sigara olarak belki Djarum bunun istisnası olabilir. Fakat Malezya'da üretilen, Alman bir markaya sahip Unitas Excellent tütünü şu ana kadar ki tüm ön yargılarınızı bozacak türden bir tütün. Eğer duty free'de denk gelirseniz tereddütsüz çantanıza atmanızı söyleyebilirim. Duty freeler haricinde Rusya'daki tobacco shoplarda da bulunabilir. 


Unitas Excellent Planta - Tabak Manufaktur adlı Alman tütün firmasına ait, elle sarma tütünüdür. Frenk Üzümü, Ananas, Limon, Mentol ve Vişneli ve daha bir çok aromayla  duty free mağazalarında birden fazla çeşidine denk gelebilirsiniz. Paketi yerel tütünlerimizle hemen hemen aynı şekilde paketlenmiş, buna ek olarak sağ tarafta slim ya da kalın sararsanız, 1 adeti aşağı yukarı kaç g nikotin ihtiva ediyor onun da bilgilerini eklemişler. 

Unitas Excellent'ın boğucu ve baskın bir aroması yok. Genizde aromasını tatlı bir şekilde rahatsız etmeden hissettiriyor. Bu sebeple içim kalitesi keyifli olmakla birlikte, boğazda yanma ve rahatsızlık hissi bırakmıyor. Tütünün nem dengesini paketi açtığımda inanılmaz başarılı buldum. Virginia tütünü harmanlanarak üretilmiş ve Virginia tütününün kendisine ait o parlak kahverengi görüntüsü, yumuşaklığı ve kadayıf gibi tel tel halini paketin içerisinde ellediğiniz zaman fark ediyorsunuz. Aromalı bir tütünde kullanılması gereken en ideal tütünün Virginia tütünü olması gerektiğine kanaat getiren şirket, oldukça başarılı bir çalışma çıkarmış. Açıkçası sert tütünler aromada başarılı olamazlardı. Hafif bir tütün, bu sebeple biraz daha sert olmasını istiyorsanız kalın sarabilirsiniz. 

Unitas Excellent'ın alkollü içeceklerle çok iyi gideceğini düşünüyorum. Özellikle meyve kokteylli vodkalar ve şarapların yanında güzel bir eküri olacak, modunuzu daha keyifli bir hale getirecektir. 





Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.